Projecten

Het Ondernemersfonds zal een verdere continuering en professionalisering van de werkorganisaties Stichting Bedrijventerreinen Helmond, Centrummanagement Helmond en Wijkmanagement Helmond mogelijk maken. Het trekkingsrecht voor 2017 bedraagt:

 • Wijkmanagement Helmond, uitvoering van het programma in de wijken in samenwerking met zorg, onderwijs, cultuur, sport en ZLTO: €186.177
 • Stichting Bedrijventerreinen Helmond, uitvoering van het parkmanagementprogramma: €247.776
 • Centrum Management, uitvoering van het programma: €82.844

Toegekende aanvragen in 2018:

Brandevoort in Actie Kindervakantieweek

X-peditie Brandevoort 9 t/m 13 juli 2018

Kindervakantie week Brandevoort

RKSV Mierlo Hout

Vak Techniek 14,15,16 mei 2019

Promotie van het vak techniek waarbij allescholen van PO t/m MBO van heel Helmondzijn uitgenodigd. In het separate schrijven uvia mail toegestuurd staat verdere tekst enuitleg.

Ondernemersvereniging de Bus

Brunch 9 september 2018

We organiseren een gratis brunch inWinkelcentrum de Bus. Hiervoor zullen debewoners van Bejaardenhuis de Eeuwsels eneen 250-tal wijkbewoners wordenuitgenodigd. Top samenwerking.

Ondernemersvereniging  Heistraat

Bloemen in straatbeeld

Ondernemersvereniging de Bus

Braderie 23 september 2018

Ondernemersvereniging de Bus een grote markt inen om Winkelcentrum de Bus voor groot en klein.Hierbij wordt samengewerkt met de WijkraadHelmond-Noord en Bejaardenhuizen.

Ondernemersvereniging Heistraat

Braderie Heistraat 17 juni 2018

Dit jaar viel de braderie op vaderdag en tijdens het Suikerfeest.Het weer was top! En was weer drukte alom. Veel bezoekers gedurende de gehele dag.Het aanbod was breed; van fruit tot kleding.Er was een kinderboerderij en diverse sportactiviteiten. Volop muziek was aanwezig om de dag een extra mooie sfeer te geven.

Iftar 23 mei 2018

Dit jaar werd de Iftar gehouden op het leegstaande terrein naast de Lidl.Er werden diverse tenten geplaatst.Door een grote groep vrijwilligers en ondernemers werden diverse gerechten bereid.Er was Harira (Marokkaanse soep), er waren diverse salades en warme gerechten. Hierna werd een fruitsalade geserveerd en daarna Marokkaanse thee. Naar schatting zijn er omstreeks 200 bezoekers geweest.Een zeer geslaagde avond!

Nightrun 19 mei 2018

Deze avond werden de lopers in de Heistraat welkom geheten door een Djembe combinatie.Door ondernemers en vrijwilligers werden bekers water uitgedeeld.Door de vele lopers werd dit zeer op prijs gesteld.

Fanfare De Vooruitgang

Jeugdmuziekdag Helmond: fanfare organiseertnamens de 5 Helmondse muziekverenigingen +Kunstkwartier. Jeugd repeteert nieuwearrangementen en concert met Eric Vloeimans, opCarat. Met Kindermuziektuin 

Wijkmanagement Helmond

Sfeerverlichting bij de winkelcentra in de wijken van Helmond vanaf half oktober tot eind januari.

Ondernemersvereniging Combicentrum

Braderie met als doel Het samenbrengen van mensen in de wijk. Dit bevordert de sociale cohesie.Door het grote, gevarieerde aanbod is er voor elk wat wils.De multiculturele en speciaal markt geeft de verenigingen en instellingen de kans zich tepresenteren aan/in de wijk.Het evenement vind plaats op zondag 10 juni 2018.We werken volop samen met ONDERNEMERS.De middenstand, de bevolking Helmond‐West en regio dragen dit evenement een warm hart toe.En het komt de leefbaarheid ten goede.

Wijkmanagement Helmond

Hanging Baskets in de wijken van Helmond

Stichting Hightech Helmond-de Peel

DTW Hotspot Hightech Helmond- de Peel bijVDL Industrial Modules te Helmond, voor hetbrede publiek (kinderen en ouders). > 50technologische bedrijven enonderwijsinstellingen laten techniek beleven. 

Stichting Kunstkwartier

Ready to Rock is een sociaal muziekprojectwaarbij kinderen met diverse cultureleachtergronden middels muziekeducatie dekans krijgen om samen muziek te lerenmaken. 

Initiatiefgroep Beweegtuin Helmond Oost

Een beweegtuin stimuleert bewegen (gezonde leefstijl) en zorgt dat mensen elkaar bij het sporten ontmoeten en daarmee hun sociaal netwerk in de buurt uitbreiden. 

WC Brouwhorst

Om de veiligheid van de bezoekers van Winkelcentrum Brouwhorst te waarborgen is het camerasysteem dat in ons winkelcentrum draait verneiuwd.

Winkeliersvereniging Combicenrtrum

Sinterklaasactie kleurenwedstrijd

OMO Scholengroep 

Het experiment

Toegekende aanvragen in 2017:

wijkraad Centrum

Franse markt aan de Suytkade. Initiatief om de Suytkade positief onder de aandacht te brengen van de Helmonder en regiobewoners Wanneer vindt dit initiatief plaats? : Hemelvaartsdag 10 mei 2018

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Stichting Jong Helmond lekker gezond

Werkend Nederland zit, vergrijst en strest. Dit heeft gevolgen voor uw bedrijf en uw medewerkers, maar gelukkig kunnen we daar wat aan doen! Wilt u weten hoe? Kom dan op 27 november naar de inspiratiesessie De Gezonde Werkvloer bij Embedded Fitness, hét kenniscentrum op het gebied van interactieve beweging. Helmond maakt zich sterk voor een productief en winstgevend bedrijfsleven. Vitale medewerkers zijn daarin succesbepalend. In deze eerste inspiratiesessie willen we met u sparren over het belang van een Gezonde Werkvloer voor u als ondernemer, voor uw medewerkers en voor de economische motor van Helmond. Topsport als inspiratiebron Wethouder Margreet de Leeuw opent de sessie met haar visie op een gezonde werkvloer voor Helmond. Daarna schetst directeur René Sielhorst van Het meest succesvolle fitplan voor werkend Nederland waar de maatschappelijke uitdagingen voor de Helmondse ondernemers liggen. Niemand minder dan Herre Zonderland, inderdaad broer van, legt vervolgens de link tussen topsport en business. Hoe zet je doelen? Hoe ga je om met tegenslag? En hoe haal je het maximale uit jezelf? Ervaring van ondernemers Esther van den Hurk bij Gazelle, Elske Beintema van de GGD en Patrique Dankers van e-Quest delen hun ervaringen met een gezonde werkvloer. Wat vraagt het, wat brengt het en wat levert het op? In een interactief deel gaat u samen met collega-ondernemers en HR-professionals aan de slag met thema’s als inzetbaarheid, gezondheid en leefstijl op de werkvloer. En tot slot vertelt Eric van Boxtel van Embedded Fitness over zijn praktijkervaring en zijn kenniscentrum. En dat alles onder dagvoorzitterschap van Cécile Prakke.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Stichting Helmond City Events

Bij deze informeren we u graag over de aankomende editie van Schaatsen in Helmond. Gelukkig kan er dit jaar weer flink geschaatst worden midden in het centrum van Helmond, zie ook dit positieve nieuwsbericht: https://www.ed.nl/helmond/ijsbaan-op-markt-in-helmond-komt-er-toch~ac9d1904/ Stichting Helmond City Events, bekend van de Kasteeltuinconcerten, heeft in goed overleg besloten het evenement over te nemen van voorgaande partijen zodat er ook dit jaar weer heerlijk geschaatst kan worden op de markt in Helmond, wel is er door dit voortraject wat tijd verloren gegaan waardoor deze aanvraag wat later bij u beland dan gewenst. Schaatsen in Helmond Door een fijne samenwerking met onder andere horeca en Retail op de markt zal er gedurende deze periode een gezellige kerst en wintersfeer ontstaan op en rond het evenement. Schaatsen in Helmond zal plaatsvinden van woensdag 20 december 2017 tot en met zondag 7 januari 2018. De Helmondse Markt wordt op deze data voorzien van een schaatsbaan van 15 meter bij 20 meter met bijpassende horeca. Zo kunnen de bezoekers na of voor de sneeuwpret ook genieten van een broodje worst of een warme chocomelk. De schaatsbaan grenst direct aan de bestaande kiosk en is geheel overdekt. Er is in samenwerking met JIBB ook schoolschaatsen geregeld voor scholen uit heel de stad. Zelf organiseren we er peuterschaatsen bij op de vrijdag ochtenden en men kan er uiteraard schaatsen huren of kopen. De baan zal dagelijks geopend zijn van 10.00 uur tot 23.00 uur m.u.v. feestdagen waarop gewijzigde openingstijden worden doorgevoerd. Schaatsen in Helmond wordt gerealiseerd in samenwerking met Gemeente Helmond, JIBB, de diverse basis en middelbare scholen uit Helmond, Helmond Marketing, Weekmarkt Helmond, Centrummanagement Helmond en diverse bedrijven uit Helmond met hart voor de stad. Het motto rondom de organisatie van dit evenement is duidelijk ‘Samen de schouders eronder, dan kan alles’ Ondersteuning: Schaatsen in Helmond wordt vanuit de organiserende stichting met behulp van vrijwilligers georganiseerd. Omdat een buitenevenement vele kosten met zich meebrengt, zijn wij nog op zoek naar ondersteuning om de begroting rond te krijgen. Zonder onze partners en sponsoren is een evenement als ‘Schaatsen in Helmond‘ niet mogelijk. Wij vragen van het ondernemersfonds een bijdrage van €6.000 voor dit evenement, zodat wij samen de bewoners van Helmond en omstreken toch een mooie schaatsbaan kunnen bieden en we samen de feestmaanden weer écht feestelijk maken in het centrum! Omdat we vinden dat de schaatsbaan er voor Heel Helmond moet zijn lijkt het ons een mooi gebaar om alle vrijwilligers van de Wijkhuizen/centra in Helmond een gratis schaatsticket aan te bieden, op deze manier betrekken we de hele stad erbij denken we + doen we iets leuks voor al deze hardwerkende vrijwilligers.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

RKSV Mierlo Hout

In 2019 bestaat voetbalvereniging RKSV Mierlo-Hout 100 jaar. Tijdens dit jubileumjaar organiseren wij een 12-tal evenementen waarbij niet alleen leden van de voetbalclub welkom zijn maar ook mensen vanuit de hele gemeente en weide omgeving. Verdere beschrijving wordt U gelijktijdig separaat toegestuurd met de begroting. Start 20-10-2019 tot 18-01-2020

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ondernemersvereniging de Bus

 

Ondernemersvereniging de Bus een groots Sinterklaasfeest voor iedereen uit de wijken Helmond-Noord, Dierdonk en daarbuiten. Sint wordt met Pieten onthaald door Bart en Theo (bekend van de grote optocht in Helmond) op een podium met daarom heen vele bankjes in theatervorm opgesteld. Bovendien wordt er samengewerkt met het Dr. Knippenbergcollege, want zij leveren extra pieten.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Winkeliers/school/Zorg

Oro heeft ons benaderd voor het organiseren van een kerstmarkt met de winkeliers uit de wijken. Daarnaast kunnen de leerlingen van het ROC voor hun 100 puntenkaart hiermee punten verdienen als ze meedoen als gastheer. Dit heeft geresulteert in een markt bij de Steenoven van een tiental winkeliers/horeca en Oro zelf.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Gilde Sint Antonius Abt

Gilde Sint Antonius organiseert in 2018 een groots Kringgildefeest. Zeker 30 tot 35 gilden zullen aan dit evenement deelnemen. Een dergelijk evenement wordt eenmaal in de 20 jaar door het betreffende gilde georganiseerd. Het wordt een feest voor jong en oud mede door de breedschaligheid van uitvoeringen en wedstrijden. We rekenen op een bezoekers aantal van zeker vele duizenden vooral de optocht en wedstrijden worden bijzonder graag bekeken. Een gedetailleerde beschrijving van het totale evenement is reeds in uw bezit. 21,22,23 en 24 juni 2018.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ondernemers vereniging Mierlo-Hout

Voor de Sinterklaas intocht Mierlo-hout onder begeleiding van de fanfare.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Stichting Xmas Sing Along

Xmas sing along organiseert op vrijdagavond voor kerst (22 december 2017) een sfeervolle kerstavond bij de "oude toren". Een kerstgedachte van saamhorigheid, waarbij mensen verbonden zijn met elkaar, samen zijn, samen kerstliederen zingen en bovendien de gedachte voor de minderbedeelde niet mag ontbreken. Het evenement is toegankelijk voor iedereen, alle leeftijdscategorieën. Er zijn 2 koren die kerstliederen zingen van vroeger en nu waarbij de slagwerkgroep zorgt voor kort intermezzo. Via grote schermen kunnen de mensen meezingen. De kinderen van de lagere scholen uit onze wijk Stiphout Warande studeren een zelfde kerstlied zodat ook de kinderen dit lied op deze avond kunnen zingen en ouderen uit de wijk en uit de verschillende omringende zorginstelling worden actief uitgenodigd+ desnoods persoonlijk opgehaald om het samenzijn bij te wonen. De entree voor het samenzijn is een artikel uit de voorraadkast wat door MOV Stiphout logistiek verzorgd gaat worden voor de mensen die het nodig hebben binnen onze gemeente. Denkend hier aan super sociaal, voedselbank etc. Bezoekers die een product inleveren wordt een kerstmuts gegeven om de kerstsfeer te verhogen. Locatie: Stiphout bij de Oude Toren De locatie wordt in kerstsfeer aangekleed en er zijn diverse versnaperingen te koop. De opbrengst wordt gebruikt voor het bekostigen van de Xmas sing along en de overige gelden gaan naar MOV Stiphout.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ondernemersvereniging Stiphout

Na bijna een jaar van werkzaamheden aan de dorpsstraat (reconstructie) willen wij een 2-daags openingsfeest gaan organiseren voor de Stiphoutse bevolking

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Helmondse Tennisverenigingen

De Helmondse tennisverenigingen willen gezamenlijk ook dit jaar de Helmondse Jeugdkampioenschappen tennis organiseren waarmee we dus de jeugd (6 tm 18 jaar) van verschillende clubs bijeenbrengen (verbinden), maar natuurlijk ook de vertegenwoordigers van de clubs (samenwerken). Tevens willen we weer een relevant goed doel koppelen aan dit evenement (zoals stichting Leergeld in 2015 en 2016). De deelnemende tennisverenigingen zijn: TV Carolus – TV Dierdonk – Tennisclub De Horst – HTV – ‘t Lobke – Shaile – Van den Hurk Tennis – ‘t Trambaantje. Het toernooi zal dit jaar plaatsvinden bij Shaile van 2 tot en met 10 september 2017 (rouleert tussen de clubs).

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Cultuurcontact Robestelli Orgel

Educatieve lesbrief als onderdeel van 'Een speurmonumentje in Helmond' betreft Lambertus toren, orgel en carillon een samenwerking van Centrummanagement Helmond en Wijkmanagement Helmond

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Stichting Kunst Kwartier

Ready To Rock is een sociaal muziekproject waarbij kinderen met diverse culturele achtergronden middels muziekeducatie de kans krijgen om samen muziek te leren maken. Daarbij zijn talentontwikkeling, samenwerken en integreren gedegen speerpunten. Zowel het kern- als het uitbreidingsproject vindt plaats op scholen in de wijken. Het betreft een cross-over-project, waarin onderwijs (zes basisscholen), welzijn (LEV Groep) en cultuur (muziekverenigingen en Kunstkwartier) samenwerken. Ready To Rock is een samenwerkingsproject, waarin Stichting Kunstkwartier optreedt als penvoerder/vertegenwoordiger. Met de ondersteuning van het Ondernemersfonds is Ready To Rock in staat om het verbredingsproject op een hoog niveau en op duurzame wijze uit te voeren zodat de deelnemers verzekerd zijn van de komende editie en edities in de komende jaren.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ondernemersvereniging Mierlo Hout

Op 27,28 en 29 oktober in het Halloween weekend wordt dit jaar voor de 23e keer in Gemeenschapshuis De Geseldonk en Sporthal Polaris te Mierlo-Hout de Consumentenbeurs georganiseerd! Weliswaar veranderd, vernieuwd en vooral gegroeid; met ruim 1000m2 beursoppervlakte trekt dit driedaagse evenement bezoekers uit heel Helmond en omstreken. Voor de voornamelijk Helmondse en Houtse exposanten een unieke kans om in korte tijd een grote massa eindgebruikers te ontmoeten. Bezoekers kunnen er shoppen en profiteren van de vele beursacties, lekkere hapjes en drankjes proeven, zich laten informeren, bekijken en beleven van de nieuwste trends in fashion, beauty, lifestyle, wonen, vrije tijd, culinair en health. Want dat is volgens de beurscommissie waar het om draait bij een Consumentenbeurs! Verenigingen en scholen worden ook benaderd zei mogen gratis deelnemen aan dit evenement. Ook dit jaar weer willen wij “Halloween” als thema aan onze beurs koppelen, met dit steeds populairder wordende thema waar nog nauwelijks aandacht aan wordt besteed binnen Helmond. verwachten wij een groter en nieuw publiek naar ons beursevenement te trekken. Binnen dit thema zullen er dan ook diverse activiteiten en entertainment plaats vinden, alles om meer publiek te genereren, zodat zei de lokale ondernemer ontmoeten i.p.v. internetaankopen ver buiten Helmond doen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Stichting Dickensnight Brandevoort

Dickens-evenement in Brandevoort. Een sfeermarkt in de stijl ten tijde van Charles Dickens waarbij wij ons onderscheiden van de regulieren "kerstmarkten" in de omgeving. Dit wordt gerealiseerd door: - Kritisch te zijn op de te verkopen producten door de deelnemers. De producten dienen "passend" te zijn, waardoor kwaliteit gewaarborgt kan worden. - Het inzetten van figuranten, verkleed in Victoriaanse stijl. Deze laten het dagelijkse leven zien ten tijde van Charles Dickens door het opvoeren van kleine doorlopende acts. - Hetr inhuren van specifiek entertainment. - Het gehele evenementen-terrein wordt aangekleed middels diverse decoratiematerialen om zodoende ook de uitstraling te geven die hoort bij het dagelijkse leven ten tijde van Charles Dickens. 9 en 10 december 2017

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vereniging centrum Promotie Brouwhorst

Jaarlijkse bijdrage voor de kerstverlichting in het winkelcentrum en een bijdrage voor het inhalen van Sinterklaas op 18 november 2017

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ondernemersverenging de Bus

Grote Braderie met 115 kramen in en om Winkelcentrum de Bus op zondag 24 september met een hapje, drankje, live muziek en kindervertier. Rabobank draagt bij en de wijkvereniging is er ook bij.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Braderie Helmond West

Het samenbrengen van de mensen in de wijk. Dit bevordert de socaiel cohesie. Door het grote, gevarieerde aanbod is er voor elk wat wils. De multiculturele en speciaal markt geeft de verengiingen en instellingen de kans zich te presenteren in de wijk,.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kindervakantieweek Helmond Oost

In Wijkhuis de Lier geven wij de kinderen uit Helmond-oost een fijne vakantieweek. Het gaat om kinderen die in de wijk wonen of daar op school zitten. De kinderen hebben de leeftijd van basisschoolkind dus 4 jaar t/m 12 jaar We zitten gemiddeld op zo’n 180 kinderen per jaar. Daarbij zijn er ook vaak kinderen die altijd mee hebben gedaan en nu net op het middelbaaronderwijs zitten, die bij ons een soort van opleiding krijgen om als leiding de fungeren. Ook bieden wij Massers ,kinderen die een maatschappelijke stage moeten doen zo’n opleiding. De vakantieweek is van 21 augustus t/m 25 augustus

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Winkeliersvereniging Brandevoort

Wij organiseren in Brandevoort een Sint en Pieten Weekend de intocht van Sintklaas en de Pietendag van de Winkeliersvereniging. Beide activiteiten worden in samenwerking met de Winkeliersverenging Brrandevoort georganiseerd en voor de intocht hebben we een samenwerking met de Basisschool de Vendelier

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bijdrage Energiehuis Helmond

De gemeente Helmond heeft zich ten doel gesteld om in 2035 klimaatneutraal te zijn. Dit houdt ook in, dat dan alle woningen, winkels en kleine kantoorgebouwen klimaatneutraal zijn en dus wat betreft de voorziening in warmte en elektriciteit geen gebruik maken van fossiele energie. Doelstelling van de Stichting Energiehuis is om u te helpen bij de verwezenlijking daarvan. Ervaring leert, dat er heel veel behoefte is aan hulp, omdat het best over ingewikkelde materie gaat.

In het Energiehuis kunt u terecht met uw vragen en wordt onafhankelijke, objectieve en deskundige voorlichting gegeven. Het Energiehuis heeft geen winstoogmerk. Het  stichtingsbestuur en de verdere bemanning bestaat uit enthousiaste vrijwilligers met een professionele achtergrond gerelateerd aan duurzame energie. Via Slim Wonen Plus helpen zij u met het aanvragen van subsidies, regelen van leningen en vinden van de meest geschikte lokale ondernemers.

SAMEN OP WEG NAAR EEN DUURZAME TOEKOMST! Klik hier voor meer informatie.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bijdrage De Koploper van Peelland

De Koploper van Peelland is de toonaangevende tweejaarlijkse aanmoedigingsprijs voor de ondernemer, gevestigd in regio Peelland, die voorop loopt op het gebied van o.a. creativiteit, innovatie en duurzaamheid. De Koploper is niet ouder dan 40 jaar en voelt zich sterk verbonden met de Peelregio. Hij of zij heeft lef, doorzettingsvermogen en inzichten die ervoor zorgen dat de jury niet om hem of haar heen kan. En dat bewijst hij of zij tijdens een van de bedrijven bezoeken van de jury en tijdens de inspirerende uitreiking… En wel op donderdag 18 januari 2018 in De Cacaofabriek te Helmond.

Klik hier voor meer informatie over De Koperloper van Peelland.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bijdrage Dutch Technology Week

"Beleef een week lang de Dutch Technology Week en ervaar dat technologie alles om ons heen met elkaar verbindt."

 

Veel topprestaties in de high tech industrie worden bereikt. Daar zijn we ontzettend trots op! Bedrijven, overheden en kennisinstellingen organiseren samen deze week vol met technologische verrassingen. Zie, voel en ervaar hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen. Technology connects!

 

Klilk hier voor meer informatie over de Dutch Technology Week 2018.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Braderie Combicentrum

De braderie is dit jaar goed verlopen en er kan worden teruggezien op een mooie en gezellige dag. Het was wat minder druk dan andere jaren maar dat kwam ongetwijfeld door het prachtige weer. Al met al een zeer geslaagd evenement.

Klik hier voor meer foto's van de braderie Combicentrum.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kindervakantieweek Brandevoort

Van maandag  17 t/m vrijdag 21 juli wordt Brandevoort omgetoverd tot een heus olympisch dorp. De negende editie van Kindervakantieweek Brandevoort staat namelijk in het teken van de BRANDEVOORTSE SPELEN! Het programma zit vol met leuke, creatieve, sportieve en uitdagende activiteiten en wordt afgesloten met een ware slotceremonie! Alles uiteraard met de olympische gedachte: ‘Meedoen is belangrijker dan winnen!’

Klik hier voor de website van de Kindervakantieweek Brandevoort.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hiphop festival Urban Matterz

Urban Matterz is hét hiphop festival voor jong en oud met rapmuziek, breakdance, graffiti-art, human beatbox en urban sports like BMX, freerun, basketbal, suppen, skate en nog veel meer. Come join the fun! Ons dagprogramma is gratis toegankelijk voor jong en oud!

Klik hier voor meer informatie.

 

Toegekende aanvragen in 2016:

 

Helmond-brede cross-overs

 • Nightrun Helmond georganiseerd door de Helmondse Atletiek Club
 • Hotspot Hightech Helmond-de Peel 2016 tijdens de Dutch Technology Week, waarbij het onderwijs en bedrijfsleven op twee locaties in Helmond hun deuren openen ter promotie van technologie en techniek in de regio voor het brede publiek

FOH Wijkmanagement

Trekkingsrecht waarmee onder andere zijn gerealiseerd:

 • Wandeltocht kinderen/volwassenen en Kids Adventure trail
 • Revue 2016 "Over de grenzen heen" van het Elkerliek Ziekenhuis
 • Jeugdkampioenschappen tennisverenigingen Helmond TV Carolus – TV Dierdonk – Tennisclub De Horst – HTV – ‘t Lobke – Shaile – Van den Hurk Tennis – ‘t Trambaantje. Tijdens de Helmondse Jeugd Kampioenschappen gaan activiteiten zorgen voor (financiële) ondersteuning van een goed doel.
 • Kerstbollen met ledverlichting in Brandevoort
 • Klein theater De Vuurvogel / Toverhoed
 • Franse markt Soet op Suyt op Hemelvaartsdag 2017
 • Bijdrage NK Jongleren (op 7 en 8 januari 2017)
 • "Tijdloos", een cross-over project van verschillende kunstvormen, gekoppeld aan een maatschappelijk thema. Mensen met (beginnende) dementie gaan terug in de tijd.
 •  

Centrummanagement Helmond

Trekkingsrecht waarmee onder andere zijn gerealiseerd:

 • Hellrun Helmond
 • Sinterklaasactiviteiten i.s.m. Weekmarkt, Helmond Marketing en Elzaspassage
 • Sfeerverlichting Centrum Helmond
 • Horecabelangenvereniging Centrum, diverse activiteiten
 • Promotie en evenementen, waaronder koopzondagen
 •  

Stichting Bedrijventerreinen Helmond (Parkmanagement)

Trekkingsrecht waarmee onder andere zijn gerealiseerd:

 • Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)
 • Beveiliging bedrijventerreinen Helmond (BZOB, Hoogeind & De Weijer, Groot Schooten & Automotive Campus) in samenwerking Regionale toezicht ruimte en politie
 • Vraaggericht ontwikkelen werklocaties/huisvestingsvraagstukken en realisatie helmond.mijnbedrijflocatie
 • Helmonds Energie Community (HEC) en energie bewust ondernemen Stichting Bedrijventerreinen Helmond in samenwerking met Energieclub Helmond Regio en Technische Universiteit Eindhoven voor het onderzoek naar verduurzaming en energietransitie op de bedrijventerreinen
 • Herstructurering Induma-West
 • Drie netwerkbijeenkomsten per bedrijventerrein BZOB, Hoogeind, Groot Schooten in combinatie met Automotive Campus
 • Netwerkbijeenkomst HEC dag best practices en innovatie

 

 

Toegekende aanvragen in 2015:

 

FOH Wijkmanagement

Trekkingsrecht waarmee onder andere zijn gerealiseerd:

 • Wandeltocht kinderen/volwassenen Scouting Brandevoort, Kids adventure trail
 • Jubileumjaar 2013 Vereniging Reuma Actief de Peel
 • Onderzoek ter verbetering van de veiligheid voor de herinrichting van de Dorpsstraat Stiphout
 • Elkerliek Ziekenhuis Pubquiz in samenwerking met Junior Kamer Peelland en stichting Vrienden van het Elkerliek
 • Wooden Light Parade Helmond
 • Het toernooi Helmondse Jeugd Kampioenschappen. Deelnemende tennisverenigingen zijn: TV Carolus – TV Dierdonk – Tennisclub De Horst – HTV – ‘t Lobke – Shaile – Van den Hurk Tennis – ‘t Trambaantje. Tijdens de Helmondse Jeugd Kampioenschappen gaan activiteiten zorgen voor (financiële) ondersteuning van Stichting Leergeld Helmond.

Stichting Bedrijventerreinen Helmond (Parkmanagement)

Trekkingsrecht waarmee onder andere zijn gerealiseerd:

 • Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)
 • Beveiliging bedrijventerreinen Helmond (BZOB, Hoogeind & De Weijer, Groot Schooten & Automotive Campus) samenwerking Regionale toezicht ruimte en politie
 • Vraaggericht ontwikkelen werklocaties/huisvestingsvraagstukken en realisatie helmond.mijnbedrijflocatie
 • Helmonds Energie Convenant (HEC) en energie bewust ondernemen Stichting Bedrijventerreinen Helmond in samenwerking met Energieclub Helmond Regio en Technische Universiteit Eindhoven voor het onderzoek naar verduurzaming en energietransitie op de bedrijventerreinen
 • Herstructurering Induma-West
 • Drie netwerkbijeenkomsten per bedrijventerrein BZOB, Hoogeind, Groot Schooten in combinatie met Automotive Campus
 • Netwerkbijeenkomst HEC dag best practices en innovatie

 

 

 Toegekende aanvragen in 2014:

 

Helmond - brede Cross Overs

 • Stichting ORO voor de invulling / financiering van de Medewerker Info en Advies dat onlosmakelijk een onderdeel is van het projectplan Servicepunt Zorg & welzijn Helmond.
 • Stichting HRM Servicecentrum (h.o.d.n. Werkgeversplein Regio Helmond) voor continuering dienstverlening bestaande uit eerstelijns P&O-adviezen, het uitzetten van vacatures bij UWV, Gemeente, Atlant Groep en via de Werkgeversplein communicatiekanalen (website, facebook, twitter) en het geven van voorlichting aan de hand van actuele thema’s.

FOH Wijkmanagement

Trekkingsrecht waarmee onder andere zijn gerealiseerd:

 • ROC ter Aa wijkleerbedrijf
 • Werkgeversplein regio Helmond bijdrage project
 • Wijkraad Helmond West, organisatie braderie
 • Bijdrage Ondernemersavond Fitland op 15 mei 2014
 • Helmond  Marketing- Kasteeltuinconcerten
 • ZLTO -Hollandse Passie uit de grond van boerenhart
 • Hanging Baskets in 8 Helmondse wijken
 • Bijdrage projectplan Servicepunt Zorg en Welzijn Helmond

Stichting Bedrijventerreinen Helmond (Parkmanagement)

Trekkingsrecht waarmee onder andere zijn gerealiseerd:

 • Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)
 • Beveiliging bedrijventerreinen Helmond (BZOB, Hoogeind & De Weijer, Groot Schooten & Automotive Campus) samenwerking Regionale toezicht ruimte en politie
 • Vraaggericht ontwikkelen werklocaties/huisvestingsvraagstukken en realisatie helmond.mijnbedrijflocatie
 • Helmonds Energie Convenant (HEC) en energie bewust ondernemen Stichting Bedrijventerreinen Helmond in samenwerking met Energieclub Helmond Regio en Technische Universiteit Eindhoven voor het onderzoek naar verduurzaming en energietransitie op de bedrijventerreinen
 • Herstructurering Induma-Oost
 • Werkgeversplein regio Helmond bijdrage projec
 • Vernieuwde website www.bedrijventerreinenhelmond.nl
 • Drie netwerkbijeenkomsten per bedrijventerrein BZOB, Hoogeind, Groot Schooten in combinatie met Automotive Campus
 • Netwerkbijeenkomst HEC dag best practices en innovatie
 • Netwerkevent vraaggericht in samenwerking met Gemeente, Provincie en Brabantse ontwikkelingsmaatschappij (BOM)

Centrum Management

Trekkingsrecht waarmee onder andere zijn gerealiseerd:

 • Ondernemersavond Fitland i.s.m. Gemeente Helmond, Wijkmanagement en Engelseweg
 • Bijeenkomst 'Helmond Groeit' i.s.m. Gemeente Helmond, Ondernemers en Creatieve Industrie
 • Bijdrage Popupstore Fiep Westendorp i.s.m. gemeente Helmond, Gemeentemuseum, Roc Ter Aa
 • Candlelightshopping Steenwegkwartier
 • Sinterklaasactiviteiten i.s.m. Weekmarkt, Helmond Marketing en Elzaspassage
 • Kerstactie Ameidestraat
 • Kerstbomen in mand voor alle ondernemers centrum Helmond
 • Sfeerverlichting Centrum Helmond
 • Twee centrumactiviteiten i.s.m. Kunstkwartier Helmond
 • Horecabelangenvereniging Centrum, diverse activiteiten
 • Promotie en evenementen, waaronder 16 koopzondagen

 

Toegekende aanvragen in 2013:

Helmond - brede Cross Overs

 • Ondernemerscafé Helmond, voor het organiseren van periodieke Ondernemerscafés
 • Junior Kamer Peelland, ondernemersprijs 'De Koploper van Helmond'

FOH Wijkmanagement

 • Intocht Sinterklaas door Brouwhuis Centrum Promotie, in samenwerking met CV de Spekzullekes en Basisschool de Vlier
 • ROC Ter AA, ontwikkelen, ontwerpen en inrichten van de website www.winkelwaaier.nl in samenwerking met Wijkmanagement Helmond
 • Voorstelling 'Zusters', Elkerliek Ziekenhuis in samenwerking met het KunstKwartier
 • Orgel Elkerliek Ziekenhuis

Stichting Bedrijventerreinen Helmond (Parkmanagement)

 • Bijeenkomst 'Helmond Groeit' in samenwerking met Gemeente Helmond, Rabobank Helmond, BRON Heistraat en GBO Design
 • Stichting Bedrijventerreinen Helmond in samenwerking met Energieclub Helmond Regio en Technische Universiteit Eindhoven voor het onderzoek naar verduurzaming en energietransitie op de bedrijventerreinen
 • Keurmerk Veilig Ondernemen(KVO)
 • Beveiliging bedrijventerreinen Helmond (BZOB, Hoogeind & De Weijer, Groot Schooten & Automotive Campus)
 • Vraaggericht ontwikkelen werklocaties/huisvestingsvraagstukken
 • Helmonds energie Convenant (HEC)
 • Herstructurering Induma-Oost 

Centrum Management

 • Bijeenkomst 'Helmond Groeit'
 • Pop Up Store Fiep Westendorp

Winkelboulevard Engelseweg

 • Trekkingsrecht 2013-2014-2015-2016-2017

Belangenvereniging Elzas Passage

 • Trekkingsrecht 2013-2014-2015-2016-2017

Winkeliersvereniging Heistraat

 • Trekkingsrecht 2013-2014-2015-2016-2017

 

 

 

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring