20-09-2016

Ondernemersfonds mag 5 jaar door

Eind 2015 is het besluit hiertoe genomen.

Het Ondernemersfonds draait sinds 2013 op proef. Bedrijfspandeigenaren betalen sinds 2013 een hogere onroerendezaakbelasting aan de gemeente. Die heffing gaat in een pot voor gezamenlijke activiteiten die in het belang zijn alle ondernemers. Hierbij gaat het ook om 'maatschappelijke ondernemers' als ziekenhuizen, culturele instellingen, scholen, de gemeente en sportclubs met eigen gebouwen. Het Ondernemersfonds verdeelt zelf de gelden over centrum, wijken en bedrijventerreinen.

Een van de doelen van het fonds is het fenomeen van 'free riders' uit te bannen. Onder dit begrip staan bedrijven bekend die niet willen meebetalen aan, maar wel profiteren van bijvoorbeeld promotieacties of veiligheidsmaatregelen. Sinds de oprichting van het fonds is de gemeente gestopt met uitkeren van losse subsidies voor het beheer van bedrijventerreinen, het centrummanagement en het wijkwinkelmanagement.

« Vorige pagina

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring